Omarion feat. Christ Brown & Jhené Aiko – Post to Be

Kollektive kronoper: Engang imellem i musikken er der så stærke detaljer, at de nærmest overskygger alt andet i en sang. En sådan kronop findes 2:14 inde i videoen til nummeret Post to Be med Omarion, Chris Brown og Jhené Aiko.

Hvis du missede det, så er her de fire første linjer af hvad Jhené Aiko – pæne, nydelige Jhené Aiko – synger:

If your dude come close to me
He gon’ wanna ride off in a ghost with me
I might let your boy chauffeur me
But he gotta eat the booty like groceries

Drengene har den rette reaktion:

Vi snakker en sang der pt ligger nummer 22 på den amerikanske hitliste – and rising. Vi snakker over 50 millioner views på youtube og det går stærkt – da jeg skrev første kladde til det her for en uge siden var der kun 38 mil. Og tjek kommentar-sporet, det handler mest om den der ene linje. Som brugeren Britney Samuels formulerer det: “Ok let’s be honest 90% of y’all came here just to hear Jhené say “He gotta eat the booty like groceries”. Ani-lingus, rimjobs, røvslikning, har vitterlig fået sit mainstream-gennembrud i år. Når Information kan publicere en artikel, der hedder ‘Nu Skal Der Slikkes Røv’, så kan det ikke længere kaldes tabu. Ifølge information var det rapperen Kevin Gates, der satte det på dagsordenen, da han snakkede om det, og ifølge genius.com var det også Kevin Gates der inspirerede Jhene Aiko til at skrive hendes nu så berømte linjer. Han skabte opmærksomheden, men han havde ikke et mega mainstream hit med det. Engang er der noget i et stykke kultur, en replik, leveret på en specifik måde, af en specifik person, som ganske enkelt taler til folket. Det hjælper nok ofte hvis det handler om sex.

Det er et fantastisk vers, men det ville nu være synd hvis det kom til at skygge for, hvor fantastisk hele sangen sådan set er. DJ Mustard, mest kendt for ratchet-lyden som Iggy Azalea kopierede til et megahit på Fancy, leverer et super beat i den house-inspirerede stil han første gang perfektionerede med Ty Dolla Sign’s Paranoid. Men hvor Mustard har ry som minimalist, så sker der en del mere her end normalt. Der er hele to synthlinjer OG en basgang. Dyrk den tålmodige introduktion af de enkelte percussion-elementer i de første fyrre sekunder – først knips, så trommer, så knips trommer og suk (hvor sukkene erstatter de typiske HEY’s som Iggy også kopierede). Mustard har en fantastisk tålmodighed, og en vilje til at barbere helt ind til benet, hvilket skaber rigtig store dynamiske effekter. Dyrk hvor mange elementer der skiftes ud i skiftet fra omkvæd til vers omkring 1:38. Jeg har svært ved at sidde stille når jeg hører den, og jeg har dælme hørt den meget de sidste par uger.

At Aiko’s tekstbid så klart er højdepunktet skal heller ikke skygge for hvor sej hele teksten er. Post to Be, forkortelse af Supposed to Be, er den slags udtryk som ganske enkelt fungerer. #HowItPostToBe. If your chick come close to me / she ain’t going home when she post to be! Og selvom det er typisk rap-bøvet er jeg vild med det lydlige i linjerne The hoes go for me / I got chicks in a pic like pose for me. Og Aiko rimer også Post to Be med expose the freak. Der er et godt rimskema i den sang. Det er ganske enkelt et godt popnummer, fyldt med gode kronoper, hvoraf der så lige er en enkelt der raver en del op over de andre. That’s how it post to be.

DJ Mustard spiller for øvrigt på Roskilde til sommer. Hvis ikke du kender ham, så tjek hits som Rack City med Tyga, My Nigga med YG (tjek hele albummet My Krazy Life. Det er det bedte ratchet-album so far) og 2 On med Tinashe. Han er for tiden verdens mest innovative OG mest populære producer inden for hiphop/r’n’b. Kunne godt blive en af de helt store dansefester i år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *