Olamide – Bobo

Nu hvor efteråret for alvor synes over os kunne det være værd at lune sig lidt med hvad der efter sigende var årets helt store sommerhit i Nigeria.

Der er de der strygere i starten. De kunne være fra en popsang lige meget hvorfra i verden. Men så er der lige lidt for mange rytmespor, og så er Olamide måske lige lovligt hæs, og så er der den springende lyd i baggrunden, der starter 20 sekunder inde, og på en eller anden måde lyder utroligt afrikansk, selvom jeg ikke rigtig kan greje hvorfor. Jeg ved ikke helt hvad ‘Bobo’ skal betyde, men jeg tror det enten er slang for en kvinde eller en homie. I hvert fald en person som har dyre vaner, omkvædet lyder: ‘Oya shakiti bobo / O fe ra Bentley bobo / O fe ra Ferrari bobo / Fly you to paris bobo’ Det er typisk ‘afrobeats’, men var også det helt store gennembrud for Young John ‘the wicked producer’ som det siges i starten. Jeg har hørt den på repeat konstant det sidste stykke tid, mens jeg er vandret gennem regnvåde gader. Den bringer lidt lys og glæde i hverdagen.

Hvis det skulle være mere afro-beats, som de kalder popmusik fra Ghana og Nigeria i London, så har DJ Neptizzle netop udgivet hans Ultimate Afrobeats Mixtape 2015. Der er rigtig rigtig mange gode ting på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *